Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna protesterar mot nytt flerfamiljshus

Bollnäs Bostäder planerar ett flerfamiljshus med tio små lägenheter mellan villagatan Vintervägen och kvarteret Skidan på Gärdet.
Nu oroar sig grannarna på Vintervägen för ökad trafik – och att området blir stökigt med enbart yngre hyresgäster.

Annons

14 blivande grannar på Vintervägen i Bollnäs är kritiska till planerna på nya smålägenheter intill villabebyggelsen. I en skrivelse till kommunen och det kommunala bostadsbolaget anser de bland annat att området är trångt och skulle passa bättre till villatomter – och att det finns andra områden med centrumnära lägen som skulle vara lämpligare för flerfamiljshus.

Grannarna oroar sig för ökad biltrafik och olycksrisker i området och vänder sig också emot att bostadsbolaget planerar för enbart ettor och tvåor. Risken är stor att området blir "stökigt" med endast yngre hyresgäster, utan inslag av barnfamiljer.

Bostadsbolagets vd Anders Wikström konstaterar att byggrätten för området ger utrymme för minst 20 lägenheter, men att det inte är aktuellt med fler än tio nu.

- De handlar om ett tvåvåningshus i vinkel – åtta lägenheter på 43 kvadrat med litet sovrum och två tvårummare på 57 kvadratmeter, säger han. Men att vi bygger fler små och billigare lägenheter för en- och tvåpersonshushåll, betyder inte självklart att det bara blir ungdomar där.

Mer läsning

Annons