Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glass och lek när skolan startade

/
  • - Vi är störts på skolan!
Säger Ebba Lund, Vilma Lund och Frida Forsberg som sitter i solen och äter glass. Första skoldagen som sjätteklassare kändes rolig och inte så värst jobbig tyckte tjejerna.
  • En fyrkamp för ettorna, tvåorna och fyrorna fick inleda läsåret 2010/2011. En gren var prickkastning med frisbees.
  • Fotboll - en given rastaktivitet på skolgården.

Pirrigt, roligt, nervöst eller lite tråkigt. Beskrivningarna är många av hur det känns att börja i skolan igen efter sommarlovet. På Björktjäraskolan i Bollnäs inleddes läsåret i solen med lek, spel - och glass.

Annons

Skolstarten - ett säkrare hösttecken finns nog inte. Efter ett sommarlov med sol, bad och ledigt från läxor och lektioner är det dags att återigen packa ryggsäcken och slå sig ner i skolbänken tillsammans med alla kompisarna.

På Björktjäraskolan var skolstarten lite speciell för vissa elever, och även lärare. Måndagen var inte bara första dagen i skolan efter sommaren, det var även första dagen på en helt ny skola. Fyra lärare och ett trettiotal elever var nämligen från den numera nerlagda Växsjö skola.

- Det känns spännande, nytt och stort, säger Carina Lindblom, en av lärarna från Växsjö.

Hon ska ha trean på Björktjäraskolan och tycker att allt känns bra så här långt.

På skolgården är det lek och spel som gäller för årskurs ett, två och fyra. Lärare Anne-Sofie Jahrefjord berättar att det är en fyrkamp med olika lekar. Senare väntar en uppskattad tradition.

- Glassbilen kommer, och efter lunch får alla elever varsin glass.

Några som redan fått sin glass är kusinerna Ebba och Vilma Lund samt Frida Forsberg. Tjejerna har precis börjat sexan och tycker att det är roligt att vara tillbaka på skolan.

- Vi är störst på skolan, och det är roligt, säger Ebba Lund och får medhåll av Vilma och Frida.

Längre bort spelar drygt tjugo grabbar fotboll på grusplanen nedanför skolan. En rastaktivitet som de säkert ägnar flera timmar åt under en vecka även efter att snön börjat falla och det närmar sig jul.

Mer läsning

Annons