Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjerus på arbetsplatser efter Bollnäs vinst i bandy: "I dag har man svårt att prata"

/
  • Lars Holm dansade sig upp ur sängen imorse.
  • Johan Medvik planerar att åka ner till Lidköping och heja fram Giffarna nästa onsdag.
  • Johan Medvik, Joakim Nilsson och Lars Hom har hängt upp en Bollnäsflagga i butiken.

Ovanför hyllan med schalottenlök hänger en orangeblå flagga. På Ica Kvantum i Bollnäs firar de anställda Giffarnas seger mot Edsbyn. Nästan alla är glada.
– Vi har ju en Edsbybo som jobbar här. Hon är lite utsatt i dag.

Annons

Läs också: Hör Gospelkören hylla Bollnäs bandy efter gårdagens vinst

Klockan sex imorse var det dags för personalen på Ica Kvantum i Bollnäs att masa sig till jobbet för inventering. Inga problem för Lars Holm, Johan Medvik och Joakim Nilsson.

– Imorse dansade man sig upp ur sängen. Det är helt underbart att slå Edsbyn i sista avgörande när det har varit så jämnt. Tyvärr är jag ganska hes efter gårdagen, så jag har svårt att prata, säger Lars Holm som jobbar på fruktavdelningen.

Läs också: Farmers och Flames gör upp inför matchen

Dagen till ära har han hängt upp en stor Bollnäsflagga i butiken. Giffarnas halsduk är givetvis på. Och den är han inte ensam om att bära runt halsen.

– Den här ska jag ha på mig fram till den 19 mars, när det är dags för SM-final i bandy. Om Bollnäs vinner den hoppas jag att chefen trycker upp tröjor åt oss allihop, säger Joakim Nilsson som också jobbar på fruktavdelningen.

Lars Holm, Joakim Nilsson och Johan Medvik är överrens om att det är någonting extra att vinna mot just Edsbyn. Mest handlar det nog om hatkärlek. Grannkommunerna tycker ju om varandra egentligen, menar de.

Läs också: Bollnäs till semifinal – efter några heta duster: "Vi kramas lite"

– Vi har ju en stackars Edsbybo som jobbar här och hon är inte så glad. Hon blir lite utsatt i dag, men överlag är vi ganska snälla mot varandra på vår arbetsplats. Vi tycker ju om Edsbyn också, säger Johan Medvik som jobbar på paketavdelningen. Nästa onsdag planerar han att åka ner till Lidköping och se tredje semifinalen live.

Men någon som definitivt inte kommer åka ner till Lidköping för att heja fram Giffarna är Edsby-supportern Sandra Svensk.

– Det känns inte bra alls i dag. Nu kommer jag att bli retad i flera veckor framöver. Kanske till och med i ett år, haha. Men det är klart att jag är lite glad för Bollnäs skull också...

Mer läsning