Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada minnesbilder från förr

/

Hällagården gruppboende onsdag eftermiddag: Djur, massor av djur. Och kunder och personal som myste. Vädret kunde knappast ha varit bättre.

Annons

Camilla Östlund, personal på boendet, är en av de som tog initiativ till den här aktivitetsdagen.

- Vi ville skapa trivsel. Och ge de äldre minnesbilder från förr. Det ser ut som vi lyckats rätt bra, säger Camilla och tittar sig omkring.

Där går Sven med sin rullator och ser ut att må prima.

Och där sitter Karin och gosar med en tvåveckors kattunge som, lätt, får plats i handflatan.

I julas samlades alla och julstökade.

Om drygt tre veckor ska det firas midsommar på Hällagården och i augusti blir det surströmmingsskiva.

Enhetschefen Annelie Lindqvist tycker att de här "dagarna", spridda under året, är ett alldeles strålande initiativ.

Lunchen är avklarad. Nu ska det bli kaffe och tårta. Och umgänge med djuren. Alla åker inte på turen med Lotta, den 18-åriga ardennern från Stråtjära som står och betar gräs mellan turerna. Men många gör det.

Kalvarna, två stycken, anländer sist till Hällagården. De föddes för två månader sedan. Kaninerna ligger trygga i sina burar, en fårmamma med två rätt nyfödda lamm drar också till sig uppmärksamheten. Fler djur? Javisst, fem kattungar och några hundar.

Inga-Lill Andersson är personal. Hon berättar om den äldre man - det här hände i England - som försvann från sin bostad.

- Han var ju egentligen dement, men det var det ingen som sa. I stället beskrevs han som "en man i sin barndom". Jag har lagt det där på minnet, "en man i sin barndom", för att det låter så fint och respektfullt.

Mer läsning

Annons