Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giftig öl till Bollnäs

I förra veckan återkallade ölleverantören Carlsberg 4624 fat öl av märket Staropramen från 680 svenska krogar, sedan ett frätande rengöringsmedel hittats i ölen. Nu har man lyckats avgränsa den dåliga ölen till ett mindre parti som bland annat levererats till en restaurang i Bollnäs.

Annons

Det första larmet kom när en person hade börjat blöda från munnen efter att personen druckit av en tjeckisk fatöl av märket Staropramen. Strax efteråt kom rapporter om att samma sak inträffat på en krog i en annan del av Sverige.

Läs också: Frätande öl återkallas

Det visade sig att ölen innehöll ett frätande rengöringsmedel. Personerna som fick i sig av ölen sökte vård efteråt, men ingen av dem ska ha fått bestående men.

– Det här är något som inte kan hända egentligen och inte ska kunna ske, sa Henrik Byström på Carlsberg Sverige till Expressen i förra veckan.

Läs också: Carlsberg återkallar äcklig öl

Enligt Livsmedelsverket har nu Carlsberg och det tjeckiska bryggeriet lyckats avgränsa den dåliga ölen till ett mindre parti som bland annat distribuerats till O'Learys restaurang i Bollnäs. Dessbättre stoppades all försäljning redan när de första indikationerna på dålig öl kom.

– Ingen han dricka av ölen innan försäljningen stoppades, säger Turam Avsar, platschef på O'Learys i Bollnäs. Vi fick ett mejl från Carlsberg direkt när de fick indikationer på att folk insjuknat på andra håll i landet.

I väntan på en ny frisk leverans finns just nu inte Staropramens fatöl att köpa på O'Learys.

– Självklart säljer vi inte av den öl som Carlsberg varnat för, säger Turam Avsar. Tills vidare säljer vi bara Staropramen på flaska.

Läs också: Snart bryggs det öl i garaget

Mer läsning

Annons