Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna riskerar mistasitt alkoholtillstånd

/

Bollnäs GIF Bandy riskerar att förlora alkoholtillståndet vid restaurang Lången på Sävstaås. Orsaken är betalningsanmärkningar och eftersläpande skatteskulder.
- Föreningen måste komma in med en förklaring, säger Siv Lövgren, kommunens alkoholhandläggare.

Annons

Det är efter nya kontroller av föreningens skatteinbetalningar som en indragning av det stadigvarande serveringstillståndet aktualiseras enligt sjunde kapitlet i alkohollagen.

Den direkta anledningen är att föreningen vid en lång rad tillfällen restförts på sitt skattekonto. Skulderna har de senaste åren lett till 44 betalningsanmärkningar.

Vid den senaste kontrollen var det förfallna skuldsaldot på skattekontot 171 123 kronor.

- Skulderna har löpt utan att föreningen gjort någonting åt det. Därmed har man inte heller fullgjort sina skyldigheter gentemot det allmänna, säger Siv Lövgren.

Bollnäs GIF Bandy har i dag ett tillstånd som medger servering av sprit, vin och öl i restaurang Lången under perioden från 1 oktober till 31 mars. Ett villkor är att utskänkningen begränsas till matchdagar och att servering sker enbart till förhandsbokade gäster.

Det blir nu miljö- och byggnämnden som får ta ställning till om tillståndet ska återkallas.

Peter Sköld, kassör i Bollnäs GIF Bandy, är dock inte oroad.

- Av likviditetsskäl har vi slirat med skatteinbetalningarna och släpat efter en månad vid varje inbetalning. Men det är inte så att vi struntat i att betala skatt. Det är enbart en kortare tidsmässig eftersläpning, säger Peter Sköld.

Han har fått styrelsens uppdrag att försöka reda ut det hela.

- Vi tar absolut detta på fullt allvar och är angelägna om att ha tillståndet kvar. I nästa vecka kommer vi att betala in 100 000 kronor till Skatteverket och snart ska vi ligga helt i fas med inbetalningsdagarna, säger Peter Sköld.

Mer läsning

Annons