Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam avslutning för konståkare och hockeyspelare i Bollnäs

/

På söndagseftermiddagen var det stor avslutningsfest i Bollnäs ishall. Hockeyn och konståkningen slog ihop sina påsar och lockade många att komma och titta.

Annons

– Det här är första gången som vi har testat att köra en gemensam avslutning med Bollnäs konståkningsklubb och Bollnäs ishockeysällskap, konstaterar Janne Palmér, ordförande i Bollnäs konståkningsklubb.

Och det var en hel del som stod på programmet som inleddes med uppvisning av alla konståkningsgrupper och skridskoskolans avslutning med medaljutdelning. Efter det var det dags för BIS-rännet, där många av de aktiva i Bollnäs hockey körde in pengar till föreningen utifrån hur många varv de hann åka på fem minuter.

Aktiviteterna avlöste varandera, puckkastning, lotterier och fikaförsäljning och även en hockeymatch mellan BIS veteranlag och klubbens U-15 lag.

Sedan blev det powerskate med både konståkare och hockeyspelare tillsammans innan konståkningstjejerna avslutade dagen med ett gemensamt nummer tillsammans med BIS killar födda 03-04. Två föreningar som tycker sig fungera bra.

– Bollnäs konståkningsklubb är stabil och mår bra vi har haft en bra ökning på åkarantalet de sista åren, säger Janne Palmér.

– För hockeyns del ser det också jättebra ut det kommer nya barn i alla åldrar föreningens ekonomi går stadigt uppåt, säger Magnus Svedberg, ordförande i BIS.

Tillsammans lockade de också mycket folk till avslutningen.

– Det är ju det som är så bra med en gemensam avslutning, säger Janne Palmér.

Mer läsning