Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garntjänst i konkurs

/

Garntjänst och systerföretaget Kilafors logistik har begärts i konkurs vid Malmö tingsrätt.

Personalen fick den första informationen via ett mejl från ägaren och verkställande direktören Johan Westerdahl i fredags.

Annons

På måndagen kom Westerdahl till Kilafors för att på plats ge en samlad information. Åtta fastanställda (tre i butiken och fem på Kilafors logistik) plus tre-fyra timvikarier berörs. Samtliga har, som brukligt är vid konkurser, sagts upp av konkursförvaltaren.

- Verksamheten har gått med förlust de senaste tio åren, säger Johan Westerdahl, alltså både före och efter övertagandet. Och efter den här våren, som bara omsatte 1,5 miljoner kronor istället för normalt 4,5 miljoner kronor och efter att förgäves ha försökt sälja hela eller delar av bolaget utan att lyckas, fanns det inte längre något alternativ till nedläggning.

* Varför blev vårförsäljningen så katastrofal?

- Ja du, jag önskar jag visste. Hade jag vetat varför hade vi vidtagit åtgärder för att korrigera, säger Johan Westerdahl.

* Inga spekulanter?

- Det finns intressenter, tre stycken vad jag vet i dag. Men jag kan inga som helst detaljer. De får du ta med konkursförvaltaren.

* Vad händer nu? Utförsäljning av varorna?

- Det vet jag inte. Igen: Det får du ta med konkursförvaltaren.

Ljusnan har sökt konkursförvaltaren Hans Svedberg men inte lyckats nå honom.

- Det här är oerhört beklagligt och även ett nederlag för mig personligen. Jag har inte klarat av att hantera situationen, säger Johan Westerdahl.

År 1864 startade Wästansjö spinneribolag av skräddaren Lars Lindblom. 1947 föddes Kilafors ullspinneri och 1961 var det dags för Garntjänst. Ägarfamiljen Lindblom, sex generationer, fanns med i bilden fram till 2007.

- En sån här dag saknar jag ord för att beskriva hur det känns, säger Örjan Lindblom, ledande kraft i företaget under många år.

Mer läsning

Annons