Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärdet höll avslutningsshow

/

När rektor Olle Jonsson samlade elever och lärare för att fira skolavslutning i aulan var det för sista gången i Gärdesskolan. Nu skiljs deras vägar åt och i höst börjar elever och lärare på nya skolor. Men varför tänka på hösten, när en fartfylld avslutningsshow väntar och ett sommarlov står för dörren?

Annons

Det är mörkt i Gärdesskolans aula och det glada sorlet vittnar om att en lång vårtermin snart är slut. Ridån går upp och strålkastarna riktas mot Matilda Forsberg och Per Persson. De kliver fram på scenen och hälsar välkommen till sommarshowen "två lax tio". Efter ett rockigt framträdande blev det dags för en favorit i repris, Vilma Andersdotter och låten Zombie.

- Jag sjöng den vid första julshowen i sjuan. Jag började med den och vill nu avsluta med den. Då var jag säkert tjugo gånger så mer nervös, säger Vilma och rättar till det ljusa håret.

Hennes sång fängslar publiken än en gång.

Därefter fortsätter showen med glada sånger och färgsprakande dansuppvisningar. Däremellan kommer värdparet Matilda och Per in på scenen och drar några skämt som brukar locka till skratt i Gärdesskolans korridorer.

Sommarshowen är slut och eleverna kramas en sista gång i skolans korridorer. Sommarlovet är här.

Mer läsning

Annons