Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garagetak rasade in

/

Snön blev alldeles för tung så taket rasade in i ett garage på Älvvägen i Segersta. I garaget stod sex bilar, varav fyra blev skadade.

Annons

Det var ingen munter syn som hyresgästerna på Älvvägen i Segersta möttes av på tisdagsmorgonen. Snön på taket på garagelängan blev för tung och taket gav vika. I garaget stod sex bilar parkerade, varav fyra fick plåtskador. De två bilarna som stod parkerade längst ut vid gavlarna klarade sig oskadda.

- Det var en hyresgäst som ringde mig i morse och berättade vad som hänt. Jag har ringt försäkringsbolaget och ska göra en skadeanmälan, säger Martin Edh, ägare till Edh-sfären AB.

När vi når honom på telefonen håller han på att skotta tak:

- Jag har pratat med alla bilägare som hyr garageplats av mig. Nu får jag fortsätta att skotta tak och se vad Länsförsäkringar säger.

* Har du skottat snö från garagelängan tidigare i vinter?

- Just det var oskottat, jag har bedömt att det inte behövdes. Men några har varit renskottade.

Vid Länsförsäkringar är Olof Östblom är ansvarig för byggnadsteknik. Han varken kan eller får kommentera enskilda ärenden, då det bryter mot företagets sekretess:

- Det jag kan säga är att vi bedömer varje ärende individuellt. Vi besiktar alltid varje skada som kan vara ersättningsbar. I de flesta fall vid fastighetsförsäkring så ersätts inte snötrycksskador. Då ska fastighetsägaren hålla taken rena från snö. Men om det går oerhört fort, till exempel vid snökaoset i Gävle 1998, då gällde vissa försäkringar. För de skadade bilarna beror det på vilken försäkring som bilägarna hade, för att någon ersättning ska utbetalas. Men generellt kan man säga att de måste ha en vagnskadeförsäkring för att få ersättning.

Mer läsning

Annons