Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gångbro krävs vid SJ-område

Byggs en ny arena på SJ-området krävs det en gångbro över två infartsspår vid gamla lokstallarna. Det framgår av en rapport från Göran Unger, tidigare strategisk planerare i Bollnäs kommun.
De nya kompletteringarna beräknas kosta omkring tre miljoner kronor.

Annons

Med de nya åtgärderna kan Trafikverket och Infranord ha kvar sin nuvarande verksamhet för drift- och järnvägsunderhåll i lokstallarna. Det gäller åtminstone fram till att hela området exploateras som en eventuellt ny stadsdel.

- Om kommunens långsiktiga vision ska genomföras så måste hela verksamheten flytta. Men som en temporär åtgärd i samband med ett arenabygge så räcker detta. Huvudsaken är att banfordonen kan ta sig fram på ett säkert sätt, säger Göran Unger.

Efter en diskussion med Trafikverket redovisar han nu också fyra nya åtgärder som måste göras vid gamla SJ-området av kommunen eller exploatören:

• Bygga ett stängsel runt området så att inga obehöriga tar sig in.

• Anlägga en planskild korsning över infartsspåren mellan en ny arena och Resecentrum. Förslaget är att bygga en enklare gångbro av stål nära Försäkringskassans byggnad.

• Flytta två uppställningsspår för att kunna bredda infarten vid Lidl.

• Ordna nya kontorslokaler åt Trafikverket i stället för den låga förvaltningsbyggnaden mot Järnvägsgatan. Den senare kan då rivas och ge utrymme för fler p-platser i området.

Mer läsning

Annons