Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla BB ger nya rum åt framtiden

/
  • Hälsingegymnasiets verksamhet finns i dag på två våningsplan, i husdelen till höger. Nu ska även förlossningsavdelningen på den vänstra delen av byggnaden byggas om till klassrum.

Förlossningsavdelningen på gamla sjukhuset i Bollnäs byggs om till klassrum när Hälsingegymnasiet tar över lokalerna.

Annons

Läs mer: Förlossningen kan bil nya friskolelokaler

I somras stod det klart att förlossningsavdelningen på gamla BB i Bollnäs var av intresse för Hälsingegymnasiet. Skolan, som startades 2008, utökade med två program och planerade en femte utbyggnadsetapp. Grönt ljus om bygglov finns nu och i november tas första spadtaget.

– Äntligen! Det känns skönt att vi kan börja bygga, de här lokalerna var faktiskt de vi ville ha från början när vi startade, säger Dennis Malmberg, skolledare och delägare.

De klassrum som används i dag blir personalrum. Elevantalet förblir detsamma. Ombyggnationen handlar mer om en omstrukturering.

– De nya klassrummen kommer att bli mer ändamålsenliga än förr, med rätt proportioner, säger Dennis Malmberg.

Planen är att göra ett stort klassrum med en dragvägg i mitten, som både ska kunna fungera som ett stort samlingsrum och även kunna delas upp till två mindre vid behov. Ytterligare ett normalstort klassrum ska byggas och även fler gemensamhetsutrymmen. Allt som allt räknar man med att bygget ska bli färdigt i april nästa år, och responsen från personalen hittills är god.

– Förhoppningen är att få använda huset från nästa hösttermin. Jag tror det blir positivt, det här är bättre lokaler, säger Dennis Malmberg.

Läs mer: Hälsingegymnasiet har det populäraste programmet

Mer läsning

Annons