Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra stoppades efter knarkresa

Polisen fann drygt åtta hekto hasch i bilen.

Annons

I början av januari åkte de fyra unga männen från Bollnäs till Stockholm. På väg hem stoppades de av polisen på riksväg 83, söder om Kilafors. I bilen fanns då nära 850 gram cannabisharts.

Åklagaren påstår att en av männen överlämnat 23 000 kronor till knarksäljaren i Stockholm och att narkotikan som kördes hem till Hälsingland åtminstone delvis var tänkt att säljas vidare.

Alla fyra är i 20-årsåldern och den äldste, en 24-åring, pekas ut som huvudperson i det här fallet. Den 24-årige Bollnäsmannen ska dessutom vid flera tillfällen sedan förra sommaren ha sålt hasch till två av de andra i kvartetten. 24-åringen åtalas också för att ha i slutet av förra året haft olika typer av narkotika som till viss del varit tänkt att säljas till andra.

Efter den avbrutna bilfärden anhölls alla männen, men tre av dem släpptes efter ett par dagars förhör. 24-åringen sitter fortfarande inlåst i häkte i väntan på den kommande rättegången i Hudiksvalls tingsrätt.

Alla fyra är kända av polisen sedan tidigare och en av dem figurerade i den uppmärksammade styckmordsrättegången. Han dömdes i juni förra året för grovt skyddande av brottsling.

Mer läsning

Annons