Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra riskerar fängelsestraff

De två huvudåtalade männen, 21 och 25 år, misstänks för flera våldsbrott. Åklagaren ansåg att de ska dömas till minst ett och ett halvt års fängelse. Även en tonårskille och en 23-årig kvinna riskerar fängelse.

Annons

"Sjukt jävla äckligt."

Åklagaren Mikael Hammarstrand citerade ett vittne när den tre dagar långa rättegången avslutades på måndagen.

Vittnet hade sett en man som i höstas blev slagen och sparkad i huvudet i Bollnäs. Mannen ska ha försökt gå emellan i ett annat slagsmål.

Åklagaren hävdar att de två huvudåtalade männen deltog i slagsmålet och sedan riktade våldet mot mannen som lade sig i bråket. Han slogs till marken. Den 23-åriga kvinnan ska åtminstone i slutskedet ha sparkat eller stampat den nedslagna mannen i huvudet.

Försvarsadvokaterna var inte lika övertygade om bevisningen och ville bland annat väcka tvivel över de huvudåtalade männens inblandning när mannen sparkades i huvudet. Vittnesuppgifter talade till exempel om att fler personer deltog i våldet och att deras klienter inte med säkerhet har pekats ut som gärningsmännen.

Advokaterna ansåg att deras klienter skulle dömas till villkorliga domar, skyddstillsyn eller eventuellt kortare fängelsestraff.

Åklagaren sökte vissa möjligheter att föreslå andra straff än fängelse. Men det landade i att han sammantaget ansåg att 25-åringen ska dömas till ett år och åtta månaders fängelse. 21-åringen till ett år och sex månaders fängelse. Kvinnan till ett år och tre månaders fängelse och tonårskillen till sex månaders fängelse.

I andra hand kunde han tänka sig att det gjordes en kompletterande utredning av 25-åringen.

Alla de fyra åtalade är från Bollnäs.

21-åringen och 25-åringen ska sitta kvar i häkte tills domen faller i Hudiksvalls tingsrätt den 4 januari.

Mer läsning

Annons