Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra män dömda för stöld och häleri

247 tandkrämstuber, 161 deodoranter, 45 märkesjackor fanns bland det stöldgods som påträffades i en lägenhet i Kilafors. Nu har de fyra männen som i juni åtalades för omfattande stöld, häleri och våld mot tjänsteman fått sina domar.

Annons

Det var den tolfte maj som de fyra männen blev påkomna när de snattade kött och kalsonger i Hudiksvall. Det ledde till husrannsakningar och hemma hos männen påträffades stora mängder stöldgods.

Två är hemmahörande i Kilafors och två i Västerbotten respektive Ångermanland. Hos en av männen i Kilafors hittades märkeskläder, hygienartiklar, el-artiklar och verktyg till ett uppskattat värde mellan 200 000 och 500 000 kronor. Polisen i Bollnäs berättade då för helahälsingland.se att det var ett av de större beslag de har haft.

Nu dömer Hudiksvalls tingsrätt de fyra männen till fängelse. En av dem är dömd sedan tidigare och döms till åtta månaders fängelse. De andra tre männen döms till två, tre och fem månaders fängelse.

Männen har hävdat att de inte kände varandra sedan tidigare och att de bara råkade stöta på varandra i Hudiksvall, men tingsrätten har bland annat utifrån telefonsamtal kunnat bedöma att så inte är fallet och att stölden i Hudiksvall genomfördes i samförstånd.

De fyra männen döms samtliga för stöld och häleri. En av männen döms dessutom för våld mot tjänsteman vid gripandet i Hudiksvall. Tingsrätten har dessutom beslutat att männen ska utvisas ur Sverige efter avtjänade straff.

Under rättegången erkände två av de fyra männen sig skyldiga till snatteri, men i övrigt förnekade de fyra männen brott.

Mer läsning

Annons