Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fynd har gjorts efter branden i ett hyreshus på Framnäs

/

Polisen har fått tips på intressanta iakttagelser och gjort vissa fynd efter branden på Framnäs. Den tekniska undersökningen blir klar i dag eller i morgon tisdag. Allt tyder hittills på att branden är anlagd.

Annons

Ingen person kom till skada vid branden i ett flerfamiljshus i lördags på bostadsområdet Framnäs i Bollnäs. Men polisen inledde en förundersökning gällande grov mordbrand eftersom branden tros vara anlagd och skulle ha utgjort en fara för ett flertal människor.

Läs mer: Larm om brand i flerfamiljshus i Bollnäs

Under helgen har polisens tekniker undersökt brandplatsen.

– Vi väntar på svar på den tekniska undersökningen och brottsrubriceringen kan ändras beroende på vad man kommer fram till där, säger förundersökningsledare Andreas Hansemon på polisen i Bollnäs.

Svar förväntas komma under dagen eller i morgon tisdag, men polisen är övertygad om att branden var anlagd.

– Det finns ju inget naturligt i att en ytterdörr börjar brinna av sig själv, säger han.

Efter händelsen har polisen fått tips på intressanta iakttagelser och personer kommer att höras under dagen. Vissa fynd har också gjorts vid brandplatsen. Vad de består i vill Andreas Hansemon inte berätta om.

– Nä, det är så tidigt så jag vill inte säga vad det är utan väntar tills att teknikerna gjort klart sitt jobb.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning