Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fullständigt omänskligt"

/

Avslag efter avslag, tårar, skratt och de där stunderna av lycka. Det är många som finns där för Hanna Elias och hennes familj. Många som är redo att kämpa för att de ska få stanna kvar här.

Annons

Sven Lindström träffade Hanna Elias för första gången i kyrkan. Det var fem år sedan och Hanna hade precis kommit till Arbrå.

– Hanna har ett fantastiskt driv, hon har hjälpt till mycket i kyrkan och på Röda Korset, säger Sven.

Det är och har varit en tuff tid för Hanna som väntat i snart tio år på att få uppehållstillstånd i Sverige. Hanna är stark och hennes tre barn får henne att pressa sig lite till för att orka ytterligare en fight.

En annan man som har engagerat sig i Hannas familj är folkpartisten Peter Nordebo. Genom namninsamlingar och protester har han arbetat för att familjen ska få stanna kvar i Sverige.

– Jag tycker att det här är hemskt, att den svenska rättsstaten berövar en familj på möjligheten att växa och utvecklas. Det är fullständigt omänskligt att splittra en familj och det strider mot FN:s barnkonvention, säger han.

När Peter fick reda på att familjen var kallad till Migrationsverkets lokal i Söderhamn för att meddelas ett beslut, blev både han och de andra i stödgruppen som bildats runt Hanna, oroliga. Därför har han nu anordnat en demonstration utanför Migrationsverket på torsdag klockan elva.

– Det här måste på något sätt uppmärksammas, så att inte en familj slits från sitt hem och skickas någon annanstans, säger Peter.

Demonstrationen hålls för att Hanna, Yarade, Klara, Ruth och Isak ska få stanna kvar i Sverige och starta sina liv här.

Läs även: …

Hanna kan inte sluta gråta

De strider för Hanna

Politiker vädjar för Hanna Elias

Namninsamling för Hanna Elias

Utvisning under ny prövning

Mer läsning

Annons