Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full gas på bilverkstan

/
  • Alexander Lonz, som pluggar till personbilstekniker och sommarjobbar på Bilmetro, byter en trasig generator.

Arbetet i verkstäderna går på högtryck för de bilmekaniker som jobbar i juli månad. Halva arbetsstyrkan tar semester men det gör inte jobben. Högst i prioritet står att hjälpa strandsatta semesterfirare att komma vidare på sina resor.

Annons

Från midsommar och två månader framåt är det svårare att få en tid för den som behöver få sin bil lagad eller servad. Stora delar av arbetsstyrkan på bilverkstäderna i Bollnäs har semester. Det kan dröja för den som behöver service på sin bil.

– Just nu får man vänta en vecka vilket är kort. Vanligtvis brukar det vara fyra veckors väntan på en service på sommaren, säger Angelika Winqvist, servicerådgivare på Bilmetro.

Det typiska jobbet för bilmekanikerna i sommar är att laga en luftkonditionering som stannat.

– Det är ju först nu som många upptäcker att det blir väldigt varmt i bilen, säger Ingemar Blad, servicetekniker på Bilmetro.

Anders Lennartsson, serviceansvarig på Bilbolaget upplever även en ökning av husbilar under sommarmånaderna och det är semesterfirare som står i centrum av verksamheten.

– Man får ta det mest akuta först så att människor kan åka på sina semestrar. Är det större grejor så får man lösa det med lånebil eller hyrbil.

Mer läsning

Annons