Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården svämmade över

/
  • Gärdesskolans fritidsgård är än en gång drabbad av översvämning. Nu tvingas fritidsgården hålla stängt och fritidsledarna Hakim Korselius, Örjan Larsson och Tommy Algotsson vet inte för hur länge.

Tisdagskvällens skyfall orsakade översvämning i Gärdesskolans fritidsgård. Nu tvingas lokalen hålla stängt på grund av vattenskadan.
Klicka på webb tv-symbolen för att se ungdomarna arbeta mot vattenmassorna med hinkar.

Annons

- Jag hörde hur några ungdomar ropade att det kom in vatten. När jag tittade ut mot entrén och hallen såg jag hur regnvatten strömmade in i lokalen. Det var vatten upp till fotknölarna, säger fritidsledaren Örjan Larsson och suckar.

Det kraftiga skyfallet på tisdagskvällen gjorde att regnvattnet utanför Gärdesskolans fritidsgård inte hann rinna undan i dagvattenbrunnarna. Istället forsade vattnet ner genom trappen och in genom entrén till fritidsgården som håller till i källarplan.

- Nästan hela lokalen blev vattenfylld. Tur att vi var här och kunde agera, säger Örjan Larsson.

Alla ungdomarna som vistades på fritidsgården hjälpte till med att leda ut vattnet och öste med hjälp av hinkar. Samtidigt kontaktade fritidspersonalen Räddningstjänsten och fastighetsskötaren Dalkia. En slambil kom till platsen och pumpade ut regnvattnet.

- Nu måste fritidsgården stängas. Mattorna måste rivas upp och några fläktar ska torka golven för att förhindra vattenskador. Sedan ska nytt golv in igen och ingen vet hur hög prioritet kommunen har på detta, säger Örjan Persson.

Det är inte första gången som Gärdesskolans fritidsgård drabbas av översvämning. I fjol när personalen öppnade dörren efter semesterstängningen möttes de av regnvatten som letat sig in i källarlokalen.

Mer läsning

Annons