Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friande dom efter grov misshandel i Arbrå överklagas

/

Arbråbon misshandlades grovt av två maskerade män med yxa. En Bollnäsbo åtalades för medhjälp, men friades. Nu överklagas tingsrättsdomen av åklagaren som vill att mannen döms till fängelse.

Annons

I juni i år överfölls en Arbråbo i 40-årsåldern vid Arbrå tågstation av två maskerade män. De misshandlade honom med en yxa och mannen fick omfattande skador.

De två männen har inte kunnat ställas inför rätta. Men en Bollnäsbo i 20-årsåldern var åtalad för misstänkt medhjälp till grov misshandel. Enligt åtalet skulle Bollnäsbon, efter instruktioner från en kriminell gruppering, ha lurat Arbråbon att ta sig till järnvägsstationen trots att han var medveten om att det kunde sluta illa.

I tingsrätten lade åklagaren bland annat fram en sms-konversation som bevisning där Bollnäsbon får instruktioner om hur han ska gå till väga för att locka med Arbråbon till stationen.

Bollnäsbon bekräftade i rätten de uppgifterna, men har hela tiden hävdat att han trodde att den som skickade sms med instruktioner bara ville prata med offret.

Bollnäsbon har heller inte velat berätta vem som skickade sms:en till honom. I juli friades han av tingsrätten från anklagelserna för medhjälp till grov misshandel.

Nu överklagar åklagaren den friande domen till hovrätten. Åklagaren anser att Bollnäsbon ska dömas till fängelse för medhjälp till grov misshandel, alternativt grovt vållande till kroppsskada.

I överklagan slår åklagaren fast att Bollnäsbon måste ha insett att Arbråbon skulle kunna komma att misshandlas vid järnvägsstationen.

Mer läsning

Annons