Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräsch omstart för rutinerat lokalband

/
  • Key Of Keys består av Erik Linck, Linda Anthonisen, Kristoffer Bäckström, Simon Jansson, Petrus Öhman och Fredrik Svensson.

Delacroix blev Key Of Keys. Nu är det utflyttade Bollnäsbandet aktuellt med skivsläpp – och med ett gig där allting började.

Annons

– Det ska bli skitkul att spela i rockpuben på Tranan, säger gitarristen Simon Jansson inför fredagens spelning.

Delacroix är bandet som försett Bollnäs med gedigen poprock under det senaste decenniet. Men nu skriver sextetten, som fortfarande består av originalsättningen, ett nytt kapitel – under nya namnet Key Of Keys.

– Den största anledningen till bytet är att Delacroix var lite stökigt. Det var svårt för folk att veta hur det skulle stavas och sägas. När vi ändå hade en paus pratade vi om det, och då blev det Key Of Keys.

På fredag spelar bandet på Tranan. Klassiskt, menar Simon Jansson.

– Det var ju dit man brukade gå på onsdagarna och under helgerna, så det känns helt rätt att spela där igen. Det blir intressant att se om de gamla fansen dyker upp och om det kommer några nya.

Som Delacroix släppte bandet fyra EP-skivor. Nu är första Key Of Keys-alstret ett faktum, även det i EP-form. Skivan blev klar i höstas och presenterades nyligen på bandets Facebook-sida. I slutet av sommaren beräknas en vinylutgåva vara tryckt och klar. Någon skivtitel är ännu inte spikad.

Mer läsning

Annons