Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från nätet till Kilafors

/
  • Dataspelandet ledde Emil Rikardsson från Västervik till Kilafors och flera nya vänner.
  • Emil Rikardsson, Robin Wallman, Mattias Engman spelar mycket dataspel på internet och tycker att det är ett bra sätt att skaffa sig nya vänner och en chans att få se hur andra människor lever.

Mattias från Kilafors och Emil från Västervik lärde känna varandra över Internet när de spelade datorspel. Förra sommaren bestämde de att Emil skulle komma på besök. Nu har de flera vänner i varandras städer.

Annons

Förra sommaren frågade Mattias Engman sin mamma Helene om det var okej om hans kompis Emil kom till Kilafors och hälsade på i en vecka. "Emil, vem är det?" var Helenes första tanke. Mattias förklarade att de varit vänner länge. De spelar båda mycket dataspel och blivit goda vänner utan att ha träffats öga mot öga.

En aningens tveksam Helene sa ja och Emils mamma skjutsade upp honom.

– Jag trodde att de skulle spela mycket dator men så blev det inte, säger Helene Engman.

Sitter framför datorn gör de bara om de är dåligt väder.

– Vi badar, spelar brännboll och åker inlines, säger Emil Rikardsson.

Emil trivdes så bra att han stannade tre veckor istället för en. Sedan återvände han till Västervik men kom tillbaka en vecka senare och spenderade även resten av sommaren i Kilafors. Efter det har det blivit besök på vinterlovet. Mattias har även hunnit med att besöka Emil i Västervik.

Nu har de skaffat sig flera vänner i varandras städer. I år är även Emils barndomskompis Robin Wallman på besök.

– Våra föräldrar tycker att det är kul att vi är här. De tycker att det är bra att vi få se lite mer av tillvaron och hur andra lever, säger han.

Mer läsning

Annons