Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvisas inte från särskolan

De båda pojkar, som nyligen dömdes för misshandel av en skolkamrat vid Höghammarskolan i Bollnäs, ska inte förvisas från skolan. Det har barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutat.

Annons

Misshandeln ägde rum på ett av gymnasiesärskolans elevboenden i höstas och tre pojkar stängdes av från skolan under två veckor efteråt. Händelsen polisanmäldes och skolledningen ville då att de tre skulle förvisas från skolan.

Politikerna i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutade i november att vänta med beslut i frågan tills åklagare hade beslutat om eventuellt åtal.

Två av de misstänkta pojkarna, båda 17 år gamla, dömdes nyligen till samhällstjänst för misshandel. De ska också betala skadestånd till den misshandlade skolkamraten.

Nu har arbetsutskottet behandlat ärendet igen – och beslutat att eleverna inte ska förvisas från skolan. Motiveringen är att skolan har satt in stödjande insatser i form av kuratorssamtal och att eleverna nu har skött sig bra och inte varit inblandade i några incidenter.

Mer läsning

Annons