Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Förvirrande beslut om Växsjö skola"

/

Växsjö skola norr om Bollnäs ska renoveras, med start senast hösten 2009. Det beslutade kommunfullmäktige på måndagskvällen. Men något beslut om pengar till renoveringen blev det inte.

Annons

I våras föreslog barn- och utbildningsnämnden att Växsjö skola ska renoveras för cirka 7 miljoner snarast möjligt – helst med start i sommar. Kommunstyrelsen ställde sig bakom renoveringen i maj – och beställde samtidigt en kostnadsberäkning för investeringen till fullmäktigemötet i juni.

När frågan kom upp till beslut i fullmäktige sent på måndagskvällen, fanns inga ekonomiska beräkningar klara – och den delen av ärendet kommer upp vid nästa fullmäktigemöte den 28 september.

- Det blev ett väldigt konstigt och märkligt beslut, säger fullmäktigeledamoten Marcus Nygren (S) som också är engagerad i skolans föräldraråd:

- Beslutet blev att skolan ska renoveras, men det har fortfarande inte anslagits några pengar. Så rent teoretiskt kan man ju då bestämma sig för satsa hur mycket eller lite som helst på renoveringen.

Mer läsning

Annons