Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter som skolchef

/
  • Inga Larsson, 69, fortsätter som tillförordnad gymnasiechef i Bollnäs till den sista juni.

Det blev ingen lugn pensionärstillvaro för Inga Larsson, när hon och maken flyttade till hennes gamla hemstad Söderhamn 2005. Hon fortsätter som tillförordnad gymnasiechef i Bollnäs.

Annons

Efter flera inhopp inom skolan där, kommer hon att fira sin 70-årsdag i juni som tillförordnad gymnasiechef i Bollnäs.

Det var tänkt som en tillfällig lösning under våren 2011. Dåvarande gymnasiechefen i Bollnäs var sjukskriven, samtidigt som stora personalminskningar väntade inom i första hand gymnasiesärskolan. I det läget tog nyanställda förvaltningschefen Inga Malm – som tidigare arbetat i Söderhamn – kontakt med Inga Larsson för att få hjälp av en erfaren skolledare, som kunde hoppa in med kort varsel.

Sedan den 22 februari i fjol, har förordnandet förlängts i omgångar. Den tidigare gymnasiechefen sade upp sig i somras och Inga Larsson lovade fortsätta tills en efterträdare hade rekryterats. Men trots förlängd ansökningstid är tjänsten fortfarande obesatt och nu har hon fått ett nytt, tillfälligt förordnande till den sista juni.

- Tillsammans med mina närmaste medarbetare, har jag skaffat mig rådrum att tänka igenom hur vår ledningsorganisation ska se ut i framtiden, motiverar Inga Malm. Och det var inget svårt val att be Inga stanna ytterligare en tid – för då har vi en adekvat ledning under tiden.

Och Inga Larsson, som flyttade från Söderhamn till Stockholm som nyutbildad småskollärare 1962 – och arbetade som skoledare där från 1988 fram till avtalspensioneringen 2005 – har alltså tackat ja igen.

- Om diplomaten Jan Eliasson kan bli biträdande generalsekreterare i FN vid 71 års ålder, så borde man väl kunna arbeta som gymnasiechef i Bollnäs när man närmar sig 70-årsdagen, säger hon.

Mer läsning

Annons