Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tvist kring branddammen i Orbaden

/
  • Leif Hedbom och Anders Fröderberg i Orbadens vägförening vid platsen där branddammen låg.

Tvisten mellan Orbadens vägförening och Bollnäs kommun om branddammen intill Orbadens camping går vidare. Via advokat kräver vägföreningen att kommunen betalar de 65 000 kronor som igenfyllningen av dammen kostat.
- Det känns bedrövligt att det ska behöva gå så här långt, säger vägföreningens ordförande Anders Fröderberg.

Annons

I ett nytt brev till kommunen klargör vägföreningen att advokat Uno Jakobsson vid Lindhés advokatbyrå i Stockholm tagit sig an ärendet för att driva föreningens sak.

Kontakterna har gått via REV (Riksförbundet för enskilda vägar).

- Vi räknar med att hållas skadeslösa för det som inträffat och är beredda att fortsätta driva ärendet, säger Anders Fröderberg.

Striden handlar alltså om en branddamm som vägföreningen låtit en entreprenör fylla igen. Branddammen låg vid vändplanen nära campingen och hade en diameter på sex meter. Den var en halv meter djup.

Dammen hade tidigare orsakat problem för trafiken och eftersom ett heltäckande överdrag saknades så utgjorde den också en fara för barn i området.

- Den låg på kommunens mark och vi kunde inte göra något på egen hand. Men i samband med att Orbadenvägen skulle renoveras tog vi upp saken med kommunens företrädare, säger Anders Fröderberg.

Enligt Anders Fröderberg gav räddningschef Torbjörn Wannqvist då klartecken till att fylla igen den farliga dammen. Och vägföreningens åsikt är att kommunen skulle stå för kostnaderna.

- Vi uppfattade det som en beställning på att dammen skulle bort, säger Fröderberg.

Men Torbjörn Wannqvist hävdade i maj – när tidningen första gången skrev om saken – att det uppstått ett missförstånd. Wannqvist ska enbart ha sagt att räddningstjänsten inte längre behövde dammen.

Mer läsning

Annons