Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt satsning på Bollebacken

/
  • Ett jättelyft för anläggningen, konstaterar Mats Hägglund, i Bollnäs Alpinas tränarstab, om de fortsatta satsningarna i Bollebacken.

Bollnäs Alpina klubb gjorde en storsatsning på Bollebacken i fjol. Och klubben fortsätter att satsa för att få backen ännu attraktivare. Inför kommande säsong breddas tävlingsbacken. Det blir också en ny infart till funparken. Och en del nyheter i funparken utlovas också.

Annons

Till förra säsongen fick Alpina klubben ett långtidskontrakt med kommunen. Klubben fick hyra Bollebacken i tio år. Det gjorde att man kunde satsa på en ordentligt upprustning. En funpark anlades liksom tre big jumps. Dessutom inskaffades nya snökanoner och ett effektivare kanonsystem anlades..

Och Bollnäs Alpina fortsätter att satsa för att göra Bollebacken ännu attraktivare. Tävlingsbacken breddas med tio meter. Funparken får en ny och bättre infart. Det kommer också att bli nya rails i parken.

- Det blir ett jättelyft för anläggningen, förklarar Mats Hägglund som finns med i alpina klubbens tränarstab..

Mats Hägglund berättar vidare att snökanonsystemet byggts ut ytterligare med nya röra till såväl vatten- som luftledningarna. Omkring 100 000 kronor räknar Mats Hägglund med att årets investeringar kostar.

- Det gäller att ligga med. Vi måste förnya oss hela tiden, framhåller Mats Hägglund..

- Nu hoppas vi att vi får behålla de som vi fick hit i fjol och att det kommer ytterligare nya åkare. Men allt beror ju på vädret.

Målsättningen är att Bollebacken ska öppnas för säsongen senast den 19 december

Mer läsning

Annons