Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt kritik mot Arbråskolan

/

I förra veckan hölls ett möte vid Arbråskolan, för att förbättra kommunikationen mellan skolan och missnöjda föräldrar. Men från föräldrahåll finns missnöjet kvar.

- Vi kommer nog att gå vidare med det här och anmäla rektorn till Skolverket, säger en förälder.

Annons

Det har varit en stökig höst på Arbråskolan, där elever känt sig hotade av andra elever – och föräldrar har vittnat om barn som är rädda för att gå till skolan. Som en protest mot skolledningen, som inte anses ta problemen på allvar, hölls 20 barn i en högstadieklass hemma från skolan en dag efter höstlovet.

I förra veckan hölls möten med de missnöjda föräldrarna.

- Vi är inte alls nöjda och känner inte att man tar oss på allvar, säger en förälder – som vill vara anonym för att problemen för de egna barnen inte ska förvärras:

- Det känns som att Skolverket och Skolinspektionen får ta över nu. Vi vill kunna skicka barnen till skolan utan risk för hot eller att bli slagna. Och det här handlar inte om enskilda elever, utan om att rektor inte tar ansvar för situationen.

Rektor Paul Johnson håller inte med om kritiken:

- Vi jobbar häcken av oss för att det ska bli så bra som möjligt. Men sekretessen gör att vi inte kan berätta så mycket.

Efter "skolstrejken" för några veckor sedan, har vuxenstödet på högstadiet förstärkts – främst under rasterna, berättar Paul Johnson.

- Det finns mycket att jobba med och självklart ska barn inte behöva vara rädda för att gå till skolan, säger han.

Läs mer i onsdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons