Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt ilska mot hur Växsjö skola utretts

/
  • Ett besviket föräldraråd vid Växsjö skola. Från vänster Peter Sjölin, Urban Wickström, Yanina Westergren, Robert Myrberg, Thomas Eriksson och Milla Larsson.

Föräldrarådet vid Växsjö skola kräver mer tid för att gå igenom den nya utredningen om skolan. Kraftig kritik riktas också mot att det med kort varsel kallats till ett informationsmöte i morgon, tisdag.

- Den dialog vi skulle få har uteblivit helt. I stället har det blivit en monolog på kommunens villkor, hävdar föräldrarna.

Annons

Den 26 oktober förra året beslutade kommunfullmäktige att återremittera ärendet om Växsjö skola till kommunstyrelsen för ny utredning av kostnaderna för en renovering.

Samtidigt uttalade fullmäktige vikten av att den fortsatta utredningen skulle ske i nära dialog mellan kommunstyrelse, förvaltning, skolpersonal, föräldrar och barn.

- Så har det absolut inte blivit. Den första månaden efter återremissen hörde vi ingenting. Det togs inte ens några första sonderande kontakter, säger Peter Sjölin i föräldrarådet.

I slutet av november påtalades detta i en skrivelse från föräldrarna. Denna diariefördes i kommunen och tidningen berättade i en nyhetsartikel om skrivelsen.

Föräldrarådet skrev också samtidigt en debattartikel med rubriken "Varför händer inget med Växsjö skola?".

- Vi utlovades efter det också nya kontakter från kommunen, men några sådana har fortfarande inte tagits.

- Det har blivit en process där vi helt saknat inflytande. Det enda som förekommit är lite mejltrafik sedan vi ställt frågor direkt till fastighetsutredaren Torbjörn Falkeborn och till kommunalrådet Olle Nilsson Sträng.

Milla Larsson i föräldrarådet hävdar att det handlar om en respektlös behandling av föräldrarna från kommunen

- Efter fullmäktiges beslut litade vi på att vi skulle få vara med i processen, säger hon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons