Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första egna showen

/

Nu börjar det dra ihop sig. Om mindre än en månad har de sin första modevisning där de ska visa upp höstens nya kollektioner.

Annons

- Jag har tidigare varit projektledarassistent till Ida Modig under Salong Donnas visning och det var då jag kände att jag ville testa själv, säger Jocke Nyman i Bollnäs.

Han är intresserad av kläder och mode, men därifrån är steget inte självklart att göra en egen visning. Allt började när Jocke, som ska börja tredje året på Torsbergsgymnasiets estetiska program, skulle göra sitt projektarbete.

- Jag valde att presentera hur man arrangerar en modevisning, berättar Jocke. Och det var då jag hjälpte till vid Salong Donnas visning.

Arbetet gav blodad tand och han kände snart att han ville prova att stå på egna ben. Men att dra hela lasset själv hade blivit för mycket och därför tog han hjälp av kompisen Johanna Engström. Hon pluggar på naturvetenskapliga programmet, men precis som Jocke är hon intresserad av mode.

- Det började väl med att man tyckte att det var roligt att shoppa kläder, sedan har intresset bara växt, säger hon.

Kläderna som ska visas kommer inte bara från klädkedjor med anknytning till Bollnäs.

- Jättekul att vi fick med Ichi, Yokiono.se och Koola Anna, säger Jocke. Det är stilar vi själva gillar och dessutom kan det nog vara kul för Bollnäsborna att se något annat än det som redan finns här.

Från Bollnäs kommer kläder från både JC och Röda korset.

- Det känns kul att blanda gammalt och nytt i samma visning, tycker Jocke.

Behållningen från arrangemanget går till bröstcancerfonden.

- Vi gör ju inte det här för att tjäna pengar, säger Johanna Engström.

- Nej, vi ser det mer som en nytig erfarenhet, avslutar Jocke Nyman.

Mer läsning

Annons