Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte lura till sig bil i sms

Arbråbon hade en bil ute till försäljning på Blocket. En påstådd köpare sms:ade från ett franskt mobilnummer och försökte lura till sig bilen.

Annons

Mannen från Arbrå lade ut en personbil till försäljning på Blocket. Den 11 augusti mottog han ett sms på engelska från ett franskt mobiltelefonnummer. Avsändaren påstod sig representera ett Nederländskt företag som var intresserat av att köpa bilen och vill ha den fraktad till en adress i England.
Avsändaren skickade vidare information om att köpesumman på 80 000 kronor hade betalats in till betalningstjänsten Paypal på internet. Men för att få tillgång till pengarna behövde Arbråbon i sin tur sätta in 10 000 kronor i ersättning för frakten av bilen, på ett konto som angavs i sms:et.
Säljaren fick också en bekräftelse från betalningstjänsten på att de 80 000 kronorna betalats in på ett konto – ett intyg som visade sig vara falskt.
Arbråbon avstod från affären och vände sig istället till polisen och anmälde den falska köparen för försök till bedrägeri.

Mer läsning

Annons