Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhören med de misstänkta skjuts upp

(UPPDATERAD 18.16) Under måndagen skulle förhören med de tre unga män som är häktade för människorov intensifieras. Men förhören skjuts upp till onsdag.

Annons

Polisen hade planerat att under måndagen hålla nya förhör med de tre män som är häktade misstänkta för brott i samband med att en 26-årig man försvunnit i Bollnäs. Tanken var att de misstänkta skulle konfronteras med ny teknisk bevisning.

- Vi har nya uppgifter som har inkommit sedan vi sist förhörde dem och nu kan de inte längre sitta och låtsas att de inte vet något om det här, sa spaningsledare Sune Nordh under helgen.

Det förhör som var planerat att ske under måndagen, med den misstänkte 19-åringen som tidigare dömts bland annat för att ha rånat BK-kiosken, har skjutits fram till på onsdag. Anledningen är att hans advokat, Slobodan Jovicic från Stockholm, inte hade möjlighet att resa till Falun där 19-årigen sitter häktad under måndagen.
Spaningsledare Sune Nordh hoppas emellertid att förhör med de andra två misstänkta, en 18-åring och en 19-åring, ska kunna hållas så snart som möjligt under början av veckan.
- Men vi får så lov att anpassa oss efter när deras advokater har tid och möjlighet att vara med, säger han.

Under måndagen fortsätter polisen att söka med likhundar efter den försvunne 26-åringens kropp.

Måndagens förhör med de tre som misstänks ha mördat 26-åringen fick också skjutas på framtiden.

Mer läsning

Annons