Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingarna bryts för semester

/
  • Höghammarskolan i Bollnäs är en av landets största gymnasiesärskolor och de flesta eleverna kommer från andra kommuner.

Förhandlingarna om uppsägningar inom skolan i Bollnäs kunde inte slutföras före semesterperioden.
- Vi återupptar dem i början av augusti, säger personalutvecklaren Agneta Aasa-Liljebäck på barn- och utbildningsförvaltningen.

Annons

Förhandlingarna förs för tre personalgrupper – administration, lärare och Kommunals avtalsområde.

Inom varje område förhandlar arbetsgivarsidan och de fackliga representanterna fram en turordningslista, där hänsyn tas till bland annat anställningstid och kompetens.

- För de individer, som riskerar uppsägning, görs en så kallad omplaceringsutredning. Där tittar vi på vilka vakanta tjänster som finns inom hela kommunens verksamhet – och om de som hotas av uppsägning har rätt kompetens för dem.

Om det inte finns möjligheter till omplacering, återstår till sist uppsägning.

Barn- och utbildningsförvaltningen varslade i våras arbetsförmedlingen om att 67 personer riskerade uppsägning – i första hand på grund av neddragningar vid gymnasiesärskolan Höghammar.

- 67 är fortfarande en ganska realistisk bedömning, säger Agneta Aasa-Liljebäck. Men det är för tidigt att säga hur många det verkligen blir. Mycket kan hända – bland annat att personal söker annat arbete eller börjar studera.

Men kommunens skolorganisation ska ändå bantas och lönekostnaderna minska – främst på Höghammarskolan, där drygt 70 tjänster ska bort. När minskningarna kan genomföras återstår att se, eftersom inga uppsägningar kan ske förrän förhandlingarna är avslutade. Och det blir de tidigast i augusti.

- Den vanligaste uppsägningstiden är sex månader, men Kommunal kan ha kortare. Det finns anställda med uppsägningstider på ett år, men det är ovanligt. De har i så fall varit anställda i minst 15 år – eller minst tio år, om de har fyllt 40

Mer läsning

Annons