Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandling inbokad om Brotorget

/

Brotorgets ägare har varit tydliga med att de inte är intresserade av att låta köpet av torget gå tillbaka till kommunen.

Men i nästa vecka börjar kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) förhandla med ägarna om just detta – på uppdrag av kommunfullmäktige.

– Jag ska i alla fall försöka, säger han.

Annons

Sent på måndagskvällen fick Olle Nilsson Sträng fullmäktiges uppdrag att snarast kontakta ägarna till Brotorget – och hävda att köpet av torget ska gå åter till kommunen (se faktaruta).

Dagen efter fullmäktigebeslutet har han redan hunnit boka in ett möte med ägarna till Brotorget (fastigheten Bro 5:22) till i början av nästa vecka. Från kommunen ska också tekniske chefen Anders Aune och kommunchefen Leopold Stoltz delta.

- Vi ska träffa representanter för Tuppz Topefa, Ängabyggen och Sjaelsö, som vi uppfattar som ägare till bolaget som äger torget (Kungsbacka Tofteredsvägen). Och min avsikt är att ge en information från det mötet i kommunstyrelsen nästa torsdag, den 4 mars, säger Olle Nilsson Sträng.

Både Sjaelsös utvecklingschef och Thomas Perzon i Tuppz Topefa har sagt i intervjuer att de inte är intresserade av att låta köpet återgå.

- Nej, det är uppenbart för alla, utom för en del kommunfullmäktigeledamöter, säger Olle Nilsson Sträng. Ägarna har varit tydliga med det. Men naturligtvis kommer vi nu ändå att hävda att vi vill ha torget tillbaka.

Du har ju också sagt att du helst ser en uppgörelse med Thomas Perzon om att kommunen köper tillbaka halva torget. Är det inte svårt att förhandla om en återgång av köpet då?

- Man börjar inte med att ge upp. Mitt uppdrag är att hävda att köpet ska återgå, eftersom byggstart inte har skett. Men motparten anser att byggstart har skett – och jag uppfattar fullmäktiges beslut som att vi ska försöka hitta en lösning på det låsta läget.

Mer läsning

Annons