Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldraprotest på fullmäktige

/
  • Doa Vonglertvisavakorn hade listor med 867 namn med sig till fullmäktigemötet i stadshuset.

Det blev 867 namn på protestlistorna mot sparkrav i förskolorna, som överlämnades till kommunfullmäktige i Bollnäs på måndagskvällen.

Annons

De sista namnlistorna lämnades till Doa Vonglertvisavakorn från Pionens föräldraråd strax före fullmäktigemötet. Och på de listor, som hon en stund senare överlämnade till fullmäktiges ordförande Ingrid Hammarberg (FP), fanns sammanlagt 867 namn från förskolor och fritidshem i hela kommunen.

Från talarstolen läste Doa Vonglertvisavakorn också upp skrivelsen från föräldrarådet – som kommit till efter information om hotande indragningar av 26 tjänster i förskoleverksamheten i kommunen.

När delar av förskolepengen nu minskas, blir det mindre pengar till verksamheten och risk för ännu större barngrupper än i dag, enligt föräldrarnas skrivelse – från 22 barn till 25 på de flesta avdelningar och från 13 till 15 barn på småbarnsavdelningar.

- Vi accepterar inte att kommunen fortsätter att spara in på våra barn, skriver föräldrarådet och ifrågasätter bland annat om det blir en bra arbetsmiljö för personal och barn om sparkraven genomförs.

 

Mer läsning

Annons