Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dålig säkerhet på Åhléns

Utrymningsvägarna från Åhléns källarplan och entréplan i Bollnäs är otillräckliga i samband med ombyggnaden. Men Åhléns behövde inte slå igen portarna klockan 15 på torsdagen, ombyggnaden fortsätter och varuhuset håller öppet som vanligt.

Annons

Men öppethållandet innebär inte att problemen är lösta. Representanter för räddningstjänsten - Leif Wahlberg och Ola Lindgren - tillsammans med byggnadsinspektörerna Aurelijus Slezas och Fredrik Andersson hade tidigare under veckan krävt att nödvändiga åtgärder för att säkra utrymningsvägar i händelse av en brand skulle redovisas senast klockan 15 på torsdagen. Annars skulle varuhuset kunna tvingas stänga.

Vid mötet deltog också varuhuschefen Madeléne Selander, representanter för fastighetsägaren Boultbee samt Ängabyggen, som svarar för ombyggnaden.

Halv fyra var mötet över.

- Vi har fått en förteckning över vilka åtgärder som gjorts, säger Aurelijus Slezas. Nu ska vi läsa igenom papperen och ha en ny sittning klockan 10 på fredagen. Efter det mötet tar vi beslut.

Han har under veckan besökt byggnader flera gånger och han är inte alls nöjd med det han sett.

- Det hela är inte alls tillräckligt för att klara en snabb utrymning av lokalerna om det skulle krävas.

- En hel del har gjorts för att eliminera riskbilden, säger Leif Wahlberg. Men som jag bedömer det, lite snabbt just nu, är det inte tillräckligt.

Mer läsning

Annons