Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest kring skotrar

/
  • William Rosenqvist passade på att provsitta några skotrar under skoterns dag.
  • Anton Sigvardsson, Nicklas Nilsson, Patric Wickbers och Nicklas Rosén kommer ingå i Luvas freerideteam i vinter. Alexander Berglund kör skotercross och tävlar på bana.
  • Leif Berglund startade Luva motor och fritid i ett garage i Hertsjö. Under lördagen kunde han njuta av att flera busslaser med människor kom till butiken.

Skoterns dag arrangeras varje år under sista helgen i oktober och busslaster med entusiaster reser runt mellan olika försäljare för att spana in fordon och umgås.

Annons

För Luva motor och fritid i Bollnäs sammanföll arrangemanget under lördagen med företagets tioårsjubileum.

– Vi får hoppas att det blir mycket snö i vinter. Det är ett jäkligt stort intresse nu och vi har haft rekordförsäljning under försäsongen, berättar ägaren Leif Berglund.

Läs också: Snöskoter är en växande hobby

Han startade Luva i ett garage i Hertsjö. Då ville folk ha korta skotrar för att hoppa. Sedan dess har mycket hänt. Företaget har flyttat flera gånger, senast 2008 till de nuvarande lokalerna i gamla Statoilmacken vid Karlslund. Förra året öppnade han en till butik i Mora och i år ska fem unga män representera butiken under namnet Luva riders.

– Genom dem satsar vi på att vara ute i den rätta miljön, säger Leif Berglund.

Se också: Så fixar du skotern inför vintern

Luva riders ägnar sig åt så kallad freeride, en form av skoteråkning som blivit mycket populär under de senaste åren. Det handlar om att på långa och kraftfulla skotrar åka i så svår terräng som möjligt. Det finns inga tävlingsmoment. Det är istället ett sätt att umgås, utmana sig själv och sina vänner.

– Tidigare handlade det om att vara snabbast i leden. I dag är det fokus på berg, natur och mycket snö, säger Leif Berglund.

– Vi lever för det här. Det handlar om frihet och så är man verkligen här och nu när man åker. Plus att man är med sina vänner, säger Anton Sigvardsson som ingår i freerideteamet.

Se och läs också: Så filmar du dina skoteräventyr

Mer läsning

Annons