Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följetongen ridhuset är över

/
  • Det här ekipaget har just passerat gränsen till ridhusets nya del. Därmed är också invigningen avklarad. I vagnen sitter bland andra Anita Blomqvist, Elisabet Järmens Wallin och Stefan Alarik, trion som förrättade söndagens invigning.
  • Nordsvenska Netta har slitit i skogen under större delen av sitt 22-åriga liv. Numera tar hon det lugnare och uppvisningsrider med Daniel Grenander på ryggen.
  • På människa eller häst – flätor ser likadana ut. Flätan till höger saknar dock långbast.
  • Maria Kastell gör ardennern Otto fin.
  • - Allt som är roligt ska man hålla på med, tycker Kent Eng, sadelmakare från Hamnäs. Här syr han på ett huvudlag.

Det var hästfest i ridhuset i Bollnäs på söndagen.
Nya ridhuset invigdes, vilket torde innebära att Bollnäs ridsällskap når ännu större framgångar. Dessutom kommer de som inte tävlar men rider ändå inte behöver ta tidiga morgnar och sena kväller i anspråk för att kunna rida inomhus. Nu får alla plats.

Annons

Ett nytt ridhus i Bollnäs har varit en följetong i många år i Bollnäs. Helen Lassa, ordförande i föreningen Hästfest, som arrangerade hästfesten, tror att det rör sig om cirka 15 år.

Så länge har hästfolket – Helen Lassa, Elisabet Järmens Wallin med flera – kämpat. 2007 var det riktigt nära, men det skulle dröja ytterligare några år innan spaden kunde sättas i marken.

Något alldeles nytt ridhus blev det visserligen inte, utan en förlängning av det gamla, men alla är nöjda ändå.

- Målet är uppnått, så nu kan man ägna sig även åt annat, säger Helen Lassa.

Elisabet Järmens Wallin, som tidigare i år avgick som ordförande för ridsällskapet och ersattes av Kattis Wilkes, är nöjd även hon.

- Det blev till och med bättre än jag trodde. Så ljust och fint – och användbart till allt och alla. Nu får både privatryttare och lektionsverksamhet plats, säger hon.

Påbyggnaden är 40 meter lång och cirka 25 meter bred. Kostnaden landar på cirka 5,5 miljoner, varav fem miljoner är kommunala pengar. Resterande har Riksidrottsförbundet, via Idrottslyftet, bidragit med.

Invigningen förrättades av Anita Blomqvist (S), ordförande i kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott, Elisabet Järmens Wallin och Stefan Alarik, vice ordförande i Bollnäs ridsällskap. Kattis Wilkes var förhindrad att närvara.

Mer läsning

Annons