Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ fålar på slöjdrunda

I fjol arrangerade jubilerande Arbrå hemslöjdsförening en slöjdrunda i pingst. I år upprepar de succén från i fjol. Följ de små blå Arbråfålarna så hittar ni rätt!

Annons

Kan de på Österlen så kan de i Arbrå. Förra årets slöjdrunda blev mycket uppskattad och välbesökt, årets runda i dag på pingstafton blir en favorit i repris. I år finns bland annat författaren Elsie Johansson på plats i Norränge med ett bokbord.

Arbrå hemslöjdsförening visar kvalitetsslöjd från Simeå till Orbaden, i Vallstabyn, i Iste, Norränge och Flästa. Följ bara snitslingen med blå Arbråfålar så hittar ni till slöjdarna.

finns Bosse Källström och Nisse Dahrén i smedjan och snickarboden. I Parten finns Helena Hagström med slöjdarvänner och i Vallstabyn filosoferar och täljer Erik Westberg och Högåkers Gunnar, medan Gertrud Andersson slöjdar i färskvirke.

i Hov finns Ulla Jonsson med målat porslin och Ulla Ringård har bakat tunnbrödrullar. Åke och Gun Palmqvist hälsar välkomna till trä- och målarverkstaden och i torpet huserar Kerstin Höglund och Ingrid Östergård.

I hemslöjdsbutiken i Vallsta visar Märta Frisk folkdräkter och slöjdklubben repslagning. Ingrid Stener-Bång har schablontryckta gardiner och Åke Jonsson täljer trähästar. Båda i Norränge.

I gamla skolan i Flästa finns Anita Svahn med designade jackor i linne och vadmal bland annat, Lena Andersson och Gertrud Båge ställer ut keramik.

Mer läsning

Annons