Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus på Fia i tv-serie

/
  • Fia Nyström jobbar allra helst med ungdomar och mot droger. I höst får tv-tittarna följa henne i arbetet genom tv-serien SOS på liv och död.

När hon blev polis för drygt två år sedan var hon yngst i sitt yrke i Bollnäs. Nu är Fia Nyström tillräckligt varm i uniformen för att känna sig trygg i att låta tv-teamet från serien 112 på liv och död följa henne i arbetet.

Annons

När den fjärde säsongen av tv-serien 112 på liv och död visas i TV4Plus i höst kommer tittarna att kunna följa inte bara tre, som vi tidigare berättat, utan fyra poliser från södra Hälsingland.

Polisen i Gävleborg och produktionsbolaget Titan har nämligen valt ut ytterligare en fokusperson till tv-serien. Närmare bestämt Fia Nyström. Denna vecka följer tv-teamet henne under arbetspassen som utgår från polisstationen i Bollnäs.

- Det är ovant så klart. Men det går ganska bra. Man glömmer bort dem efter ett tag, säger Fia.

Hon är 26 år, uppväxt på orten och när hon började som polis för två och ett halvt år sedan gjorde Ljusnan ett reportage och berättade om henne som Bollnäs yngsta polis. Sedan dess har hon hunnit komma in i jobbet ordentligt. Bollnäs har inte bjudit på någon mjukstart. Fia framhåller att under hennes yrkesår har det skett ett mord och två unga personer har dött på grund av droger.

- Hade jag inte jobbat ett tag så hade jag inte ställt upp på inspelningen. Nu vet jag hur jag ska göra och vad jag gör.

Mer läsning

Annons