Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplan jagar bort fiskare

/

Lördagen den 3 juli var på väg att bli en evenemangsrik dag kring sjön Varpen i Bollnäs.

Dels hade fiskecupen Ljusnan Pike Race valt att hålla sin andra deltävling i Varpen och Bollnäs flygklubb hade förberett för att ordna flygdagar samma helg. Men nu väljer fisketävlingsarrangören, med Emil Domanders i spetsen, att byta sjö.

Annons

- Sent i höstas planerade vi in alla tre deltävlingarna, varav tävlingen i Varpen planerades in till första lördagen i juli. Med det centrala läget skulle vi kunna få en trevlig folkfest, säger Emil Domanders, arrangör i trollingcupen Ljusnan Pike Race 2010.

Totalt 40 trollingbåtar anmäldes till tävlingen där det går ut på att få flest meter gädda på tre olika sjöar, Orsjön, Varpen och Marmen.

Men när Emil Domanders fick reda på att Bollnäs flygklubb anordnat en flyghelg samma datum, med inbjudna sjöflygplan, blev han fundersam.

- Jag ringde flygklubben och vi kom fram till att vi kunde samsas på sjön. Men nu när jag pratat med de tävlande så enades vi att det kan bli för riskabelt. Jag kan inte garantera de tävlandes säkerhet när det kommer sjöflygplan som behöver långa start- och landningssträckor, säger Emil Domanders.

Fiskearrangören väljer nu att ha samma tävlingsdatum som planerat men att byta tävlingssjö till Marmen i Söderhamns kommun. Istället arrangeras den sista deltävlingen i Varpen den 2 oktober.

- Det blir bäst så. Jag tror inte heller att gäddorna är på hugget om det är flygplan som brummar.

Mer läsning

Annons