Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flugans reserver fixade SM-guld

/
  • Sonny Wiberg från Fyra Fiskar i Kilafors ordnade guldet i klassen äldre herrjuniorer.
  • Foto: Privat.Med tre reserver tog AFK Flugans herrlag guld vid helgens pimpel-SM i Malung. Överst på prispallen står Göte Andersson, Tore Helmersson, Mikael Alsing och Jonas Granström.

AFK Flugan från Bollnäs fiskade hem två lagguld när pimpel-SM avgjordes i helgen på Tisjön i Malung.

Sonny Wiberg såg till att det blev guld även till Fyra Fiskar från Kilafors.

Annons

Med fina framgångar i nordiska mästerskapen i Finland i ryggen var det ett segervissa hälsingar som åkte till Malung för att göra upp om nya mästerskapsmedaljer.

Och förväntningarna kom inte på skam. Lång därifrån.

Guldet som herrlaget tog var det minst väntade. Här kan man faktiskt tala om en riktig skräll, för tre av de fyra deltagarna var reserver som fått hoppa in i sista stund. Anledningen till det var att de som normalt är ordinarie i laget föredrog att åka på bandyfinal till Uppsala.

Med tre reserver tog alltså Flugan guld i den kanske tyngsta av alla klasser. Göte Andersson, Tore Helmersson och Jonas Granström hette reserverna som klev in och blev hjältar. Fjärde man i laget – och ordinarie – var Mikael Alsing.

Herrarna drog upp 8,3 kilo fisk, vilket var mest i hela tävlingen. För det erhöll man också en inteckning i ett speciellt vandringspris.

Flugans andra SM-guld ordnade damveteranerna. Anna-Greta Helmersson, Birgitta Nilsson, Kerstin Mattsson och Birgitta Stockhaus heter de framgångsrika damerna. Birgitta Stockhaus tog även ett individuellt brons.

Sonny Wiberg från Fyra Fiskar tog guld i klassen äldre juniorer och guld hade det så när blivit för hans klubbkompis Camilla Dunderberg från Ljusne. Camilla var bara två gram efter Lotta Engvall, Fagersta, i damklassen.

Ett tredje guld till Hälsingland ordnade herrveteranerna från Voxnadalen. I laget ingick P-A Nyberg, Gunnar Nordlund, Kjell Nordlund och Lasse Elfvingsson.

Silver blev det för Flugans damer genom Marie Björklin, Cecilia Alsing, Lena Eriksson och Malin Granström. De hade endast 27 gram upp till guldet.

Cecilia Alsing tog dubbla silver. Hon kom tvåa i den individuella damjuniorklassen.

Mer läsning

Annons