Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flottarliv får nytt liv?

Minns ni skådespelet Flottarliv? Nu finns det krafter som vill ta upp spelet igen men flytta det till Kungsholmen och Segersta istället för Bollnäs.

Annons

Flottarliv ligger rätt i tiden. Det skriver Erik och Billan Östlund, Benny Engberg och Gösta Lindberg i ett brev till kommunstyrelsen i Bollnäs.

- Vi tycker att spelet ska ligga på stranden vid Kungsholmen i Segersta, det tyckte även spelets författare Arne Ingemar Johansson, skriver de fyra.

Föreställningen Flottarliv, som sattes upp i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet, spelades från början på en flotte vid stranden till Sundsåker, ett stenkast från Scandic hotel. Ensemblen bestod av lokala amatörer, både barn och vuxna, med Gösta Lindberg i spetsen. Desstom ingick professionella skådespelare som Inga Sarri och Lars Lind.

- Det stora skiljet i Segersta runt Kungsholmen var landets andra i storlek största skilje med många arbetstillfällen. Flottningsepokens näringslivspolitiska betydelse kan knappast överskattas, skriver de fyra vidare.

 

Mer läsning

Annons