Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler gymnasieelever än vad som befarades

Den första, preliminära antagningen till gymnasieskolorna inför hösten är nu klar.
I både Bollnäs ser skolledarna positivt på situationen – medan rektor Pär Höglund på naturbruksgymnasiet i Arbrå är osäker:
- Hos oss är det extra rörigt nu, säger han.

Annons

Ansökningstiden till gymnasiet gick ut den 1 mars och nu redovisas den preliminära intagningen av elever.

Den största gymnasieskolan i Bollnäs är Torsbergsgymnasiet. Där har 210 elever nu antagits preliminärt (283 tar studenten och lämnar skolan i vår).

- Det finns ytterligare 70 som har sökt till oss i första hand, men som inte hade full behörighet efter höstterminen, säger Eva Hildebrand som är en skolans tre rektorer.

Eftersom ungefär hälften brukar kunna bli behöriga innan slutbetygen sätts, så ser situationen riktigt bra ut – bättre än befarat – konstaterar hon.

Vid naturbruksgymnasiet Nytorp har 21 elever antagits preliminärt – på en internatskola med plats för 60.

- Det är jättesvårt för oss att planera, säger rektor Pär Höglund. De flesta av våra elever kommer ju utifrån och det är lite speciellt att gå här. Nu har vi fått namnlistor på alla 61 elever som har sökt hit, som något av sina sökalternativ – och har bjudit in dem och föräldrarna till ett öppet hus den 7 maj.

På Nytorp går 32 elever ut i vår.

På friskolan Hälsingegymnasiet i Bollnäs går den första kullen studenter, med 62 elever, ut i vår. Där har 57 behöriga sökande antagits preliminärt inför hösten – och det finns också "ännu inte behöriga" som har sökt sig dit i första hand.

Mer läsning

Annons