Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flästavatten till Tyskland – via Norge

/
  • Lars Olsson, som är styrelseledamot i Flästa Källa AB, övervakade tankningen av vatten på måndagsmorgonen.

En tankbil med 39 000 liter dricksvatten lämnade Bollnäs på måndagsmorgonen, för transport till ett bryggeri i norska Fredrikstad. Vattnet kommer från Flästa källa utanför Arbrå – och den 13 maj börjar det säljas på försök i Tyskland.

Annons

Vattentransporten ingår i planerna på en mineralvattenfabrik vid kommunens vattentäkt i Flästa. Men den planerade anläggningen för att tappa och förpacka naturligt mineralvatten är fortfarande på planeringsstadiet – och därför ska ett bryggeri i Norge sköta förpackningsdelen inför provförsäljningen.

Den inhyrda tankbilen fylldes med 39 kubikmeter vatten från en brandpost hos räddningstjänsten i Bollnäs – som också får sitt vatten från Flästa.

- Eftersom vattnet måste fraktas i tankbil innan det förpackas, så kan vi inte marknadsföra det som naturligt mineralvatten nu, säger Lars Olsson som är styrelseledamot i Flästa Källa AB. Men det är främst förpackningen som vi vill testa marknaden för under provförsäljningen.

Under fyra veckor ska provförsäljningen pågå hos den tyska kedjan Getränkeland – som specialiserat sig på drycker och säljer allt från vatten till starksprit. Sedan ska försöket utvärderas, inför bolagsstämman i Flästa Källa den 28 juni.

Mer läsning

Annons