Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flästa Källa har ytterligare alternativ

/
  • Med hjälp av en byggkonsult har Flästa Källa utrett ytterligare alternativ. Det innebär att anläggningen inte behöver placeras inom det inre skyddsområdet.

Flästa Källa AB har hittat ytterligare ett alternativ för sin mineralvattenfabrik. Platsen ligger vid Hällorna, ungefär 500 meter norr om bygdegården.

- Byggs anläggningen här hamnar vi strax utanför skyddsområdet, säger styrelseordföranden Olle Eriksson.

Annons

Men styrelsen för Flästa Källa ser fortfarande ursprungsförslaget i östra Flästa som den bästa placeringen.

Därför avvaktas de prövningar som miljödomstolen och länsrätten ska göra. Dessförinnan vidtas inte några mer omfattande åtgärder på den nya platsen.

- Vi skulle bli jätteglada om domstolen gick på vår linje, men vi har inga stora förhoppningar om att få igenom överklagandet, säger Olle Eriksson.

I det perspektivet är Hällorna enligt honom en bra ersättning.

Samtal har redan förts med närboende och markägare.

- Det har enbart varit några få invändningar och vi hoppas att miljö- och byggnämnden säger ja till den här lokaliseringen, säger Olle Eriksson.

I ursprungsförslaget skulle den nya anläggningen hamna 400 meter från de kommunala vattenbrunnarna vid Flästatäkten. Placeringen där ligger inom täktens inre skyddsområde – ett avgörande skäl till varför miljö- och byggnämnden och länsstyrelsen sagt nej.

Det nya alternativet innebär att ledningar får dras 1,2 kilometer.

 

 

 

Mer läsning

Annons