Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde misstänkt släppt på fri fot

(UPPDATERAD 14.17) Den fjärde personen håller med om att han begått brott. Trots det släpptes han efter häktningsförhandlingen.

Annons

En 18-åring misstänks för skyddande av brottsling i samband med utredningen kring Christian Larssons försvinnande. På tisdagen hölls häktningsförhandling mot honom i Hudiksvalls tingsrätt. Tingsrätten beslutade att det inte finns skäl att häkta den unge mannen och att han ska släppas på fri fot.
– Han har i princip gjort ett erkännande, sade domaren Karl-Ivar Andersson efter förhandlingen.
Tingsrätten gjorde bland annat bedömningen att det straff han riskerar inte har så högt straffvärde att han ska häktas. Risken att han ska undanröja bevis är inte heller så stor att det motiverar ett frihetsberövande, enligt tingsrätten.
– Det är det brott han misstänks för som ska bedömas, inte att han kan försvåra utredningen för andras brottslighet som han inte varit med i, sade Karl-Ivar Andersson.
Kammaråklagare Therese Stensson sade efter förhandlingen att hon ska fundera på om hon ska överklaga tingsrättens beslut att inte häkta 18-åringen.

På måndagen kommenterade polisens spaningsledare Sune Nordh vad mannen har gjort så här:

- Han har vetskap om saker och ting som han borde ha meddelat oss tidigare i de förhör vi har hållit med honom.

Men mannen ska ha begått brottet mellan den 8 och 10 september. Polisen misstänker att Christian Larsson dödades under natten mot den 8 september. De tre män som är häktade för människorov greps och anhölls 12 och 13 september. Det innebär att polisen inte höll några förhör med mannen innan den 12 september.

- Han har varit i kontakt med de andra pojkarna. Det är då han gör sig skyldig till det här brottet. Han pratade med dem då, säger Sune Nordh på tisdagsförmiddagen.

Mer läsning

Annons