Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint glid i Koldemoåsen

/

På juldagen öppnade slalombacken på Koldemoåsen i Arbrå för säsongen. Nu arbetar eldsjälar inom Arbrå Alpina och Friluftsfrämjandet för att hålla nedfarterna perfekta och liftarna öppna. Drömmen är att investera i en snökanon.

Annons

- Nu finns här bara naturlig snö och det vore bra om vi hade en snökanon också, säger Ingemar Lundvall från Friluftsfrämjandet.

Det är en investering på omkring en och en halv miljon kronor och förutom finansieringen måste vattenfrågan lösas. En snökanon måste ha tillgång till vatten, gärna från en naturlig källa.

- Vi får se, vi jobbar på att kunna investera en till nästa vinter, säger Ingemar Lundvall.

Just denna vinter har vädret varit fördelaktigt för anläggningen på Koldemoåsen. Snön finns och nedfarterna är fint pistade. Arbrås alpina skidskola lockar många som vill lära sig åka slalom. Den här lördagsförmiddagen har några slalomsugna familjer sökt sig till backen i Arbrå för att åka utför.

- Det är oftast mildare här än nere på Arbråbyn. Minusgraderna skrämmer bort några, tyvärr. Men åker man är det inte så kallt, säger Ingemar Lundvall.

Men Filip Hägg, Lukas Olsson och William Ljung räds ingen kyla. De åker, upp och ner, och njuter av det fina föret.

- Det är roligt att ha en backe så nära. Jag är här på onsdagskvällarna och på helgerna och åker. Ibland får jag skjuts på skotern och ibland åker jag bil, säger Filip Hägg.

På hjälmen har han satt fast en kamera som han kan filma med. Kameran är en julklapp från hans pappa. Den använder Filip när han åker nedför och sen när han kommer hem redigerar han ihop klippen till en film.

Ingemar Lundvall berättar att många barnfamiljer, inte bara från Arbrå, utan även från Bollnäs, Alfta och byar från kusten, besöker Koldemoåsen.

- Jag tror de gillar närheten här. Vi har en servering i foten av backen och det är nära till toalett och värme och mat. Här är familjeväntligt, säger han.

Filmen som visas här ovan är gjord av Filip Hägg.

Mer läsning

Annons