Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finaste priset för Vargas

/
  • Eva och Håkan Vargas startade sitt företag Vargas vildmarkslodge för tio år sedan. Nu har de fått det finaste pris man kan få i branschen: Årets ekoturismpris.

Årets ekoturismföretag i Sverige ligger vid sjön Stora Öjungen, mitt i storskogen i gränslandet mellan Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Vargas vildmarkslodge. Ägare och företagsbyggare: Håkan och Eva Vargas.

Annons

Efter ett hektiskt dygn i Stockholm är de tillbaka på den plats de hör hemma, på den plats de vill vara: Vildmarkslodgen. Där finns varken el eller rinnande vatten. Det fanns det absolut på Grand Hotel. Det var där Håkan och Eva Vargas på torsdagskvällen tog emot Grand Travel Awards ekoturismpris för 2010.

De har varit nominerade tidigare, vid tre tillfällen. Och den här gången nådde de ända fram. Den officiella jurymotiveringen låter så här:

"Vargas vildmarkslodge är en pionjär inom svensk rovdjursturism som tillsammans med traktens björnar utvecklat en profilstark spetsprodukt som lockar både svenska och internationella gäster långt ut i Hälsinglands skogar. Arbetet har präglats av mycket tålamod, varmt och personligt värdskap och kvalitetskänsla långt ut i fingerspetsarna".

Håkan och Eva Vargas tackar och tar emot.

Björnarna också.

- Det här priset betyder egentligen allt för vår framtid och vårt varumärke, säger Håkan Vargas. Nu blir allt mycket mer enkelt.

I dag är det bara han och Eva som jobbar i företaget.

- Om några år tror jag att vi har anställt några. Det är absolut nödvändigt. Vi kommer att växa men aldrig bygga bort den småskaliga familjekänsla vi vill ge våra besökare.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons