Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmelever bjöd in till premiär

/
  • Filmeleverna i IB07 fick beröm för sina filmer Duality och The Photo Album. Brian Bocquet, Christopher Vasques, Issa Hassan, Johanna Strandberg, Helena Johansson och Joel Bertilsson syns på bilden. Saknas gör Maria Hajo.

Sedan november har filmeleverna i avgångsklassen IB07 arbetat med två filmer. Smygpremiären för några klasskamrater och lärare hade redan ägt rum. I tisdags var det dock dags att visa resultatet för alla tre IB-klasserna på Torsbergsgymnasiet.

Annons

Duality och The Photo Album, så hette filmerna som IB07's åtta filmelever visade upp för sina skolkamrater och lärare på IB-programmet i tisdags. De två filmerna och åtta trailers var resultatet av en produktion som pågått sedan november.

Först ut var Duality, en film inspirerad av skräckmästaren Alfred Hitchcocks klassiker Psycho från 1960. Filmen är till stor del inspelad nattetid utomhus och gruppen, bestående av Brian Boquet, Maria Hajo, Issa Hassan och Christopher Vasques, berättade att den kalla vintern ställde till det för dem rejält.

- Vi var ute till närmare midnatt flera kvällar. Det var bitande kallt och alla frös. Det gjorde det svårt att filma.

Gruppen som jobbat med The Photo Album hade kanske lite lättare inspelningar med färre utomhusscener. Däremot hade Joel Bertilsson, Helena Johansson och Johanna Strandberg lagt ned väldigt mycket tid på tekniskt arbete i sin film om en gammal dams fabulerade minnen.

- Vi filmade totalt under en och en halv dag. Klippte och klippte om. Sedan var ljudet var det svåraste att få till.

Att klippa och redigera film och göra det bra är inte det enklaste, vilket också läraren Margaretta Ericsson påpekade. Båda grupperna fick beröm för sitt tekniska arbete och för sin förmåga att hantera ljudet.

Mer läsning

Annons